10 december 2016

En sömnlös vecka

Vilken vecka! Tur är det söndag imorgon och vi kan hoppas vi får en bättre vecka på måndagen. Vi har inte sovit på en vecka i dethär huset, och det känns kan jag säga. I början av veckan var det Mathias som vägrade sova i egen säng och bökade omkring i vår 2 nätter. Sedan sov vi en natt alla 4 där vilket betydde 0 sömn för oss vuxna. Följande natt gjorde vi skiftbyte; Mathias i egen säng när Matilda ville i vår, Matilda i egen säng när Mathias skrek i sin säng och så båda en stund på morgonen. Och så fick barnen en ordentlig hosta ihop med sig så de senaste nätterna har vi hört på hostande och gråtande barn, tröstat, gett vatten och suttit brevid. Bytt lite lakan när slemmet kommit upp.
Mathias har dessutom fått för sig att han går inte och sova på kvällarna före mamma och pappa så han tvinnar på här med oss tills vi går och sova. Vilket betyder att hans nattsömn blir ganska kort. Sätter man honom i sängen gallskriker han, och han slutar inte, han skriker tills han spyr och då måste man ju ta upp, och så börja allting från början. Vi provade natta honom i vagnen, gick någon kväll men han sov högst en timme sedan var han vaken igen. Hoppas denhär periorden är kort. Idag nattade vi honom med att båda gå och ligga i vår säng som om vi sku börja sova, och när han äntligen somnade steg vi upp. Men det håller ju inte i längden att göra så. Och är inte vi båda där i sängen, så inte ligger han ner då heller.

Barnen hade bara 2 dagisdagar denhär veckan då tisdagen var helg, och det var en bra mjuklandning på dagis efter semestern. Torsdag hade vi bara hemmadag, och gjorde ingenting extra. På fredagen hade vi rådgivning då Mathias sku få lite vacciner och efter det for vi till Ikea med momi. Direkt som vi kom upp för rulltrapporna plockade Matilda åt sig en mjukiskanin som hon sedan bar under armen hela ikea. Hon tyckte det var roligt att provsitta det ena och det andra, leka där det var möjligt att leka och beställde köttbullar med mos när vi sku äta. Och glass, hur kunde hon veta att barnen får glass ?! Sedan ville hon bli och leka i leklandet när vi kom till nedrevåningen, så efter lite frågande om hon nu säkert vågade bli där ensam så gick hon in. Efter en stund gick jag och se ifall hon är ledsen men hon lekte för fullt så vi fortsatte handla med mamma och först när vi kom till kassan sökte vi bort henne. Mammas stora flicka, så modig! När vi kom hem bytte vi bil och for till matbutiken för veckohandling. Sedan hem och laga hamburgare då Vaasan bageributik hade billiga färska hamburgarbröd. Vi bjöd momi och mofi på hamburgare. Idag blev det stan igen då vi behövde födelsedagspresent och försöka hitta lite julklappar. Och sand. Vår gård och backe är som en isbana, så det behövdes lite sand, igår fick vi nämligen lämna bilen på granngården då vi inte kom upp för backen.

Ge oss snö tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)